PASQUINEL’S LANDING PARK

DENVER, CO

Returning to the River’s Natural Form

The renovation of Pasquinel’s Landing Park was part of the City and County of Denver’s plan to improve the ecological health and accessibility to the S. Platte River corridor, while providing flood control and bank stabilization. A secondary channel was created to allow access to slow moving water, and a low water crossings provide a path to a new rock jetty for fishing and river access.

A new ADA accessible trail and other crusher fine trails with boulder seat walls wind around the turf picnic lawn and river overlook. Many of the existing, mature trees were protected during construction, while new landscaping and irrigation was installed, along with native grass areas.

Owner – City and County of Denver
Architect – THK Associates, Inc
Engineer – CDM Smith